Ремонт завершено на 85%. У Хмельницькому влітку відкриється оновлений ТЦ “Дитячий світ”

У Хмельницькому триває капітальний ремонт та оновлення старого ТЦ “Дитячий світ" у центрі міста. Станом на початок травня роботи виконані приблизно на 85%. Завершення усіх робіт заплановане орієнтовно на середину літа 2024 року.

Реконструкція здійснюється в межах проєкту "Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів" за фінансування уряду Німеччини, нагадує Хмельницька міськрада.

Ремонт стартував п’ять місяців тому, за цей час завершили утеплення та оздоблення фасаду із двору та лівого крила від центрального входу в будівлю.

Наразі тривають роботи над правим крилом, його обкладають теплоізоляційним матеріалом та шпаклюють. Цей етап робіт має завершитися найближчим часом, після цього підрядники перейдуть до портика — облицювання головного входу в торговельний центр.

Паралельно триває утеплення покрівлі. На даху ТЦ є тераса, площею близько 1000 м кв, згодом її можна буде використовувати як відпочинкову зону.

photo 3 2024 05 02 13 08 58 scaled | 1

Ремонт в середині

Всередині торговельного центру також триває ремонт, на другому поверсі ТЦ вже завершили встановлення автоматичної системи пожежогасіння, а торговельну залу облаштували так званими фермами — металевими каркасами для скляних перегородок.

Вітрини уже доставили, тож будівельники незабаром почнуть їх встановлювати. Тим часом сантехніки завершують обладнання вбиралень на другому поверсі ТЦ.

photo 4 2024 05 02 13 08 58 scaled | 2

Після ремонту у “Дитячому світі” з’являться санвузли для маломобільних людей та ліфт, яким буде зручно до них дістатися.

Читайте також: ТРЦ Respublika Park доповнив пул орендарів п’ятьма новими операторами (фото)

На даху також встановили двері із ліфта без порогів, аби люди на кріслах колісних чи батьки з дитячими візками могли відвідувати терасу.