Понад 3 млрд доларів. Україна вийшла на довоєнні показники експорту у квітні

У квітні Україна експортувала рекордний обсяг продукції з початку повномасштабної війни.

Про це повідомила віце-прем’єр міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, минулого місяця експорт склав понад 13 млн тонн, перевершивши показники лютого 2022 року. У грошовому вимірі експорт у квітні сягнув 3,3 млрд. доларів.

Заходи з відновлення та нарощування експорту, які вживає Уряд України спільно з нашими міжнародними партнерами, дають чудовий результат. За підсумками квітня маємо рекордний з часу широкомасштабного вторгнення росії в Україну обсяг експорту – 13,1 млн тонн. Це на 1,3 млн тонн більше, ніж в березні. І більше, ніж Україна експортувала в лютому 2022 року. Працюємо далі над нарощенням обсягів експорту, передовсім несировинного, адже важлива складова нашої політики “Зроблено в Україні”. Разом зі збільшенням обсягів виробництва та залученням інвестицій у реальний сектор це сприятиме розвитку економіки, - зазначила Юлія Свириденко.

Що вплинуло на зростання експорту?

Передусім покращенню сприяло відкриття альтернативного морського коридору влітку минулого року, а також програма страхування суден UNITY, створена спільно з британським урядом та пулом страхових компаній.

Читайте також: Торгівля значно погіршила оцінки діяльності. Підсумки опитування українського бізнесу в квітні

Позитивно вплинуло на експорт і розширення пропускної здатності Ліній Солідарності, передусім з Молдовою і Румунією та покращення умов транспортування вантажів залізницею до дунайських портів.

Мінекономіки