У Німеччині побудують повністю переробний супермаркет з інноваційних екоблоків

Один з лідерів роздрібного ринку Німеччини, мережа супермаркетів Edeka, почала будівництво супермаркету, який на 100% перероблятиметься завдяки використанню нових та екологічно чистих дерев'яних будівельних блоків.

Особливий магазин з’явиться у Брауншвейге, у німецькій землі Нижня Саксонія і стане першим в країні супермаркетом, придатним для вторинної переробки. Відкриття заплановане на наступну весну.

При будівництві компанія використає матеріали та компоненти, які можна використати повторно або переробляти для забезпечення сталої економіки замкнутого циклу. 

Площа інноваційного Edeka становитиме 1100 кв.м, будівлю зведуть з дерев'яних будівельних блоків під назвою "Брікс", які будуть розміщені один на одному та скріплені між собою дюбелями з бука.

Усі внутрішні та зовнішні стіни можна легко демонтувати та повторно використовувати, “зібравши” будівлю у іншому місці. Деталі виготовляються за допомогою робототехніки з дешевої промислової та аварійної деревини, тож є достатньо економними.

Читайте також: Три чверті покупців в усьому світі скаржаться на засиля реклами у супермаркетах – дослідження

Супермаркет з таких блоків можна збудувати дуже швидко, конструкція є більш гнучкою, порівняно з традиційним дерев'яним каркасом.

Також цей метод будівництва виділяє на 50% менше вуглецю, ніж традиційні конструкції. 

Trade Master