Сектор роздрібної торгівлі “найбільш вразливий до збоїв” – дослідження

Сектор роздрібної торгівлі є найбільш вразливим до збоїв серед десяти основних галузей економіки.

Про це свідчить нове дослідження AlixPartners, консалтингова компанія опитала 3000 керівників у всьому світі та зібрала відповіді в десяти різних галузях промисловості.

З’ясувалося, що половина (50%) респондентів сектору ритейлу очікує "значних структурних змін" у своєму бізнесі протягом поточного року. Це більше, ніж у будь-якій іншій галузі, причому близько двох п’ятих визнали, що вони бояться втратити роботу.

Також більше половини керівників вважають, що навички їхніх працівників ризикують застаріти та не відповідають змінам, які зараз впливають на сектор. Хоча 70% керівників роздрібної торгівлі очікують зростання галузі в наступні 12 місяців, майже половина (49%) стурбовані тим, що їх компанія не в змозі йти в ногу зі швидкими темпами технологічних змін.

Наші останні висновки підкреслюють критичну потребу роздрібних торговців активно вирішувати виклики, викликані руйнівними силами в галузі, — прокоментував Девід Бассук, глобальний лідер практики роздрібної торгівлі в AlixPartners.

Читайте також: Мережа REWE відкрила перший повністю веганський супермаркет у Берліні

Керівник відділу роздрібної торгівлі AlixPartners у регіоні EMEA Метт Кларк зазначив, що цифрова революція, зміна поведінки споживачів, геополітична напруженість, економічний тиск і тривалий вплив пандемії змінюють ландшафт роздрібної торгівлі в усьому світі.

ESM