У кінотеатрі ТРЦ Nikolsky пройдуть покази першого у Харкові кінофестивалю KISFF

У ТРЦ Nikolsky пройде перший у Харкові триденний фестиваль короткого метру KISFF. Він стартував у четвер, 11 квітня і триватиме по 13 число у кінотеатрі Multiplex Nikolsky та в пресцентрі медіагрупи "Накипіло".

На фестивалі в Харкові покажуть актуальний український короткий метр та підбірку місцевого кіно – історії про Київ та фільми Заходу України. Також у програмі – комедійні короткометражні фільми та підбірка історії про нерозривний зв’язок між людьми і тваринами, яка подобається любителям котів і собак, - зазначають у прес-службі фестивалю.

У кінотеатрі торговельного центру відбудуться основні події, а саме такі покази:

Український конкурс

Коли: Блок 1 (12 квітня, 18:10); Блок 2 (13 квітня, 12:10). 

"Окупація, війна, вимушена еміграція та прощання з рідним домом, складний процес адаптації до нової реальності, спогади з минулого життя, які наздоганяють, де б ти не був, втрачені речі і та посічена уламками пам’ять, яка болить, як незагоєна рана."

Переможці KISFF

Коли: 12 квітня, 19:55

"Тут покажуть найкращі фільми фестивалю, які отримали нагороди від журі Міжнародного та Українського конкурсів KISFF."

Comedy Shorts

Коли: 13 квітня, 14:00

"Як бути поганим переможцем і успішним переможеним? Як почати шлях у світ бурлеску попри осуд оточуючих? Яка змова криється за блискучими ліхтарями? Відповіді на ці та інші питання — у цій річній програмі комедійних шортів."

Fluffy Shorts

Коли: 11 квітня, 16:20 

"Ми пропонуємо 80 хвилин занурення у короткометражні фільми про котів і собак, про диких ведмедей і орангутанга, про вівців та їх похованих господарів."

FEM*RIOT. Розширюючи межі

Коли: 11 квітня, 18:00

"Кожен фільм цієї програми є своєрідно протестною практикою, адже проблематизує і висвітлює те, що знаходиться за межами конвенційних тем для публічної розмови: болісну менструацію, варіативність форми молочних залоз, жіночу гомосексуальність, страх інтимної близькості."

KYIV INDEPENDENT: український короткий метр 90-00-х

Коли: 11 квітня, 19:40

"В своїх історіях автор_ки досліджували себе, оточуючий світ та Київ – місто, яке стало важливою частино їх життя і героєм фільмів. Вони показували столицю з різних сторін: від сірих околиць та індустріальних районів до знайомих всім центральних вулиць, які іноді за сприяння фантазії автор_ок заводили в потойбіччя."

Як раніше вже не буде: кіно заходу України

Коли: 13 квітня, 10:20 

"Добірка короткого метру кінофестивалю "Кіно сусідів" – це локальні історії, розказані талановитими режисер_ками з Ужгорода, Львова та Івано-Франківська. Про те, чим живуть та про що переймаються місцеві, коли світ повільно вислизає з-під ніг."

Читайте також: Контроль товарообігу орендарів під час війни: як виявити нечесних операторів у ТРЦ і що робити девелоперам

Зазначається, що цього року KISFF у Харкові проведуть вперше, вартість квитків становить 80 гривень.