REIT-фонд Inzhur та компанія Colliers готові створити концепцію реновації Житнього ринку в Києві

REIT-компанія Inzhur Андрія Журжія разом міжнародною компанією Colliers готові запропонувати власний план перетворення занедбаного Житнього ринку у центрі столиці “під ключ”.

Про це Андрій Журжій повідомляє у своїх соціальних мережах. Бізнесмен також пропонує продати Житній ринок, а не здавати його в оренду.

Його компанія вже провела перемовини з фахівцями Colliers, які готові створити концепцію реновації об’єкту.

Це буде безкоштовно для міста. Inzhur повністю профінансує роботу Colliers. Colliers працює в Україні з 1997 року та має досвідчену команду консультантів. Однак враховуючи специфіку об'єкту, до роботи також буде залучена спеціальна команда з лондонського офісу Colliers — Destination Consulting Team, - зазначив він.

Inzhur наполягає на аукціоні приватизації, щоб українці могли об’єднатися для викупу ринку у міста. Щодо ревіталізації, за приклад обіцяють взяти культові ринки світу, як от TimeOut Market у Лісабоні.

Оренда Житнього ринку

Раніше ми розповідали, що департамент комунальної власності Києва виставив на орендний аукціон будівлю легендарного Житнього ринку у центрі столиці.

Стартова вартість оренди за місяць становить 2,5 млн грн, оголошення з’явилося на Національній електронній біржі 18 березня. При цьому подача заявок мала тривати до 24 березня, а самі торги мали відбутися 25 березня.

Однак через скандал із термінами аукціон з оренди Житнього ринку у Подільському районі столиці скасували та оголосили повторно.

Читайте також: Контроль товарообігу орендарів під час війни: як виявити нечесних операторів у ТРЦ і що робити девелоперам

За умовами орендодавця, термін дії договору 15 років. Орендар натомість може здати майно в суборенду без зміни цільового призначення.

Загалом до лоту входить двоповерхова будівля ринку, загальною площею 11 186 кв. м.