Акції H&M зросли майже на 14% після оприлюднення потужного квартального звіту

Акцій шведського ритейл-гіганта H&M на Стокгольмській біржі підскочили на 13,83% після cильного фінансового звіту за перший квартал.

Згідно з ним, операційний прибуток компанії зріс до 2,08 млрд шведських крон (196 млн доларів) порівняно з прогнозом в 1,43 млрд крон, а операційна маржа бренду зросла до 3,9% з 1,3%.

При цьому чисті продажі H&M впали у річному вимірі в першому кварталі з 54,9 млрд до 53,7 млрд крон.

Раніше компанія оголосила, що сфокусується на прибутковості на тлі зростаючої конкуренції з боку іспанської групи Inditex та китайських ритейлерів, таких як Shein.

Розвиток продовжувався в правильному напрямку в першому кварталі зі збільшенням валової рентабельності та операційного прибутку, зниженням запасів і високим грошовим потоком, — сказав генеральний директор H&M Group Даніель Ервер, який приєднався до компанії на початку року.

Він відзначив значний ріст операційного прибутку, скорочення запасів товарів на складах на 7% і збереження сильного грошового потоку.

За його словами, високий валовий прибуток дасть змогу H&M розширити пропозицію для клієнтів і забезпечити краще співвідношення ціни та якості.

Цей квартальний звіт H&M є першим для нового гендиректора компанії, який вступив на посаду після неочікуваної відставки Хелени Хелмерссон.

Читайте також: H&M відкрив магазин у новій концепції в Лондоні (фото)

Тепер Ервер зосереджений на прискоренні відновлення ритейлера, який намагається скоротити запаси продукції на складах і досягти двозначної рентабельності до кінця цього року.

CNBC