Житній ринок у Києві повторно виставили на торги через проблему з термінами

Аукціон з оренди Житнього ринку у Подільському районі столиці скасували та оголосили повторно.

Як повідомляє міський голова Києва Віталій Кличко, потенційні учасники матимуть для підготовки 25 днів, тоді як перші торги було оголошено за тиждень до проведення.

Термін подачі заяв на аукціон, який під час воєнного стану законодавство встановлює від пʼяти днів, місто подовжить, – пише Кличко.

Також умовою оренди є збереження функціоналу та продовження роботи ринку, орендар зобов’язаний реконструювати криту будівлю, зокрема дах та провести ремонт інженерних комунікацій.

Деталі аукціону

Департамент комунальної власності Києва виставив на орендний аукціон будівлю легендарного Житнього ринку у центрі столиці.

Стартова вартість оренди за місяць становить 2,5 млн грн, оголошення з’явилося на Національній електронній біржі 18 березня. При цьому подача заявок мала тривати до 24 березня, а самі торги мали відбутися 25 березня.

За умовами орендодавця, термін дії договору 15 років. Орендар натомість може здати майно в суборенду без зміни цільового призначення.

Загалом до лоту входить двоповерхова будівля ринку, загальною площею 11 186 кв. м.

Будівля має два поверхи, перший, площею 5713 кв. м, має бути відведений під продаж сільськогосподарської продукції, товарів першої необхідності, ветеринарно-санітарну лабораторію.

Читайте також: З ринку у гастрономічний хаб: яким відновлення Житнього бачить Євген Клопотенко

На другому поверсі, площею 750 кв. м, можна розмістити об’єкти торгівлі, ресторани, сервіси, наприклад ательє, хімчистку, ремонтні майстерні.

Підвальні приміщення, а це 4723 кв. м, призначені для тимчасового зберігання товарів.