Adidas повідомив про перший збиток за останні 30 років

Німецький виробник спортивного одягу та взуття Adidas відзвітував про річні збитки вперше з 1992 року.

Бренд попередив, що продажі в Північній Америці знову впадуть, оскільки склади тамтешніх ритейлерів заповнені продукцією.

Продажі Adidas у цьому регіоні знизились на 21% у четвертому кварталі та на 16% за 2023 рік, а у 2024 році очікується просідання приблизно на 5%.

За даними аналітиків Reuters, на виробників спортивного одягу негативно впливають низький попит та надмірна кількість магазинів у США.

Також у Adidas відзначають затримки постачань на два-три тижні через кризу в Червоному морі. Головний фінансовий директор Харм Олмейєр попередив, що у разі продовження збоїв, вони можуть вплинути на оборотний капітал.

У Китаї компанія прогнозує, що продажі зростатимуть у 2024 році двозначними темпами після підйому на 8% роком раніше.

Попри чистий збиток у розмірі 58 мільйонів євро, який став першим за 30 років, компанія повідомила, що рада директорів має намір зберегти розмір дивідендів 0,70 євро ($0,7650) на акцію за підсумками минулого року.

Після публікації новини про збитки, акції Adidas знизилися на 1%.

Читайте також: Акції Inditex злетіли до історичного максимуму після оприлюднення річних результатів компанії

*Довідка. У жовтні 2022 року Adidas розірвав співпрацю з популярним репером Каньє Вестом, який був обличчям високоприбуткової лінії кросівок Yeezy. Причиною стали антисемітські висловлювання співака та його провокативна поведінка. Спочатку продаж кросівок повністю припинили та хотіли утилізувати, однак зрештою вирішили розпродати залишки.

Reuters