Мережа The Body Shop зупиняє роботу в США та закриває десятки магазинів у Канаді

Легендарна парфумерно-косметична мережа магазинів The Body Shop оголосила про банкрутство в США та Канаді.

Зараз ритейлер намагається розрахуватися з постачальниками в Австралії, оскільки найприбутковіші закордонні підприємства групи борються з нестачею готівки після краху материнської компанії у Великобританії.

Американський підрозділ закрив усі свої 50 магазинів. У суботу компанія подала заяву про банкрутство за главою 7, відповідно до якої активи продаються для погашення боргів, що ставить під загрозу близько 400 робочих місць.

У Канаді закрилося 33 із 105 магазинів, що призвело до втрати понад 200 робочих місць.

Ситуація на інших ринках

В Австралії, де група управляє майже 100 магазинами та відповідає за ще понад 20 у Новій Зеландії, зрозуміло, що майбутнє мережі висить на волосині, оскільки вона намагається покрити великі борги.

Підрозділ The Body Shop у Великій Британії зазнав краху в лютому, лише через кілька місяців після того, як німецька група приватних інвестицій Aurelius купила компанію.

За інформацією The Guardian, гроші, зароблені закордонними філіями The Body Shop у листопаді-грудні минулого року, були перераховані до головного офісу у Великій Британії. Після того, як він був переданий під зовнішнє управління, доступ до цих коштів було втрачено у всіх дочірніх структур.

Північноамериканські та австралійські компанії тепер вважаються кредиторами британського підрозділу, і їм, можливо, доведеться місяцями чекати будь-яких платежів через FRP.

Читайте також: Auchan фіксує збитки на трьох ринках через інфляцію та війну в Україні – звіт ELO Group

Австралійський бізнес має непідйомний рівень боргу, який вимагатиме нового фінансування.

Підрозділи The Body Shop у Німеччині, Данії, Ірландії та Бельгії також визнані банкрутами.

The Guardian