Попит на комерційні приміщення у житлових будинках впав, але є виключення – експерт

Кількість охочих придбати приміщення під магазини, офіси, перукарні чи відділення банків на перших поверхах житлових будинків протягом останнього року знизилася у два-три рази.

Про це заявив засновник Investment Development Property (IDP) Ігор Черненко. За його словами, попит на оренду таких приміщень також мінімальний. Це свідчить про негативні настрої бізнесу.

Підприємці не готові вкладати кошти у розвиток своєї справи, оскільки ситуація залишається не прогнозованою — усі чекають на ясність із виділенням військової допомоги США та результатів контрнаступу окупаційних російських військ, - пояснює Черненко.

Придбати приміщення такого типу під власний бізнес зараз можна в середньому за 1 тис. доларів за кв. м.

Засновник Investment Development Property каже, що власники готові надавати реальним покупцям дисконт до 10%, оскільки розуміють, що зараз пропозиція суттєво перевищує попит.

Втім, є і виключення - це приміщення, що розташовані на перших поверхах новобудов.

Розташування комплексу не має значення — нерухомість матиме попит і в ЖК, що розташований недалеко від центру міста, і на околицях, — акцентує експерт.

Найчастіше в таких локаціях відкривають продовольчі магазини, перукарні, кафе та навіть офіси невеликих компаній.

Читайте також: У Тернополі представили концепцію ТРЦ з підземним автовокзалом (фото)

Бізнес на перших поверхах новобудов комфорт та економ-класу зараз почуває себе непогано, попит на таку нерухомість вище, ніж в середньому на ринку. Такі приміщення продаються за 1,3–1,5 тис. доларів за квадратний метр, але більше бізнесменів цікавить оренда.

3m2