COMFY- підсумки 2023 року: понад 20 нових магазинів, зростання частки онлайну та інше

Мережа магазинів побутової техніки та електроніки COMFY підбила підсумки 2023 року.

Українська Рада Торгових центрів обрала найцікавіше зі звіту.

Серед найважливіших досягнень за минулий рік — зростання офлайн-мережі до 102 магазинів, збільшення частки онлайн-продажів, розвиток сервісів доставки і, як результат понад 1 мільярд гривень податків до держбюджету.

image 2024 03 04 11 54 30 | 1

Регіональна експансія

Ключовим напрямом розвитку COMFY у 2023 році стала регіональна експансія. За рік компанія відкрила 21 новий магазин у 15 українських містах.

Сім нових магазинів COMFY — флагманського формату, це магазини площею не менше 1000 кв. метрів з найширшим асортиментом товарів та великою кількістю демозон та брендзон провідних виробників техніки та електроніки.

Також було відновлено роботу трьох магазинів у Харкові, Одесі та Покровську, які не працювали від початку повномасштабної війни через ризики або руйнування.

merezha comfylyudy 2023 scaled | 2

Доставка

Ще одним пріоритетом для команди ритейлера у 2023 році стала клієнтська доставка. В компанії почали розвивати мережу регіональних складів, переглянули маршрути магістральної доставки, посилили співпрацю з поштовими операторами, тощо.

Завдяки цьому клієнти отримали ширшу географію власної доставки COMFY Delivery — до 25 тис. населених пунктів по всій Україні, та швидку доставку “на завтра” у зручний час протягом дня.

Сьогодні так званий Frozen Time (час, до якого треба зробити замовлення, аби отримати його наступного дня) у більшості регіонів – опівночі, а в Києві та області – 3:00 ранку.

Продажі онлайн

Понад 10 років команда COMFY працює в омніканальній бізнес-моделі та активно розвиває онлайн-продажі. 2023 року компанія реалізувала багато ініціатив, які були спрямовані на розширення асортименту товарів, покращення якості контенту в інтернет-магазині, підвищення ефективності digital/цифрового-просування, пришвидшення обробки та отримання онлайн-замовлень в магазинах. Як результат:

  • онлайн-продажі зросли на понад 70%;
  • частка онлайн-продажів перевищила 30% від загального обсягу продажів компанії;
  • частка мобільного додатку COMFY в онлайн-продажах зросла удвічі.

Нові клієнти та працівники

Загальний обсяг інвестицій компанії COMFY у відкриття нових магазинів, розвиток мережі регіональних складів та інші проєкти 2023 року перевищив 280 мільйонів гривень. Це дозволило залучити понад 1 мільйон нових клієнтів. Відтак, загальна клієнтська база за підсумками минулого року сягнула 11 мільйонів.

Як результат зростання і розвитку COMFY одразу за кількома напрямами, кількість співробітників компанії збільшилася до 4 666. За рік компанія створила 1190 нових робочих місць по всій Україні. Майже 300 співробітників компанія залучила на тимчасові позиції під час високого сезону продажів (листопад-січень).

Соціальна відповідальність

Обсяг допомоги, наданої компанією від початку повномасштабного вторгнення, перевищив 130 мільйонів гривень. Протягом 2023 року — понад 28 мільйонів гривень. Зокрема:

  • 5,9 млн гривень — на збори Фонду “Повернись живим”;
  • три вантажівки побутової техніки на суму понад 3 мільйони гривень для допомоги постраждалим від наслідків підриву Каховської ГЕС;
  • протягом 2023 року на запити різних підрозділів ЗСУ та волонтерів було передано побутової техніки та електроніки на майже 17 млн гривень.

Читайте також: Ринок електроніки за 2023 рік виріс на третину – аналітика “АЛЛО”

Наприкінці року компанія запустила спеціальний проєкт “Добро несеться” (лінійка благодійної колекції одягу). 100% прибутку від продажу якої ритейлер перераховує до Фонду “Повернись живим”.

merch 2023 scaled | 3