IKEA впровадила цілодобову роботу дронів у розподільчому центрі та магазинах

Співробітники IKEA у бельгійському місті Генк використовують безпілотні літальні апарати у цілодобовому режимі та сім днів на тиждень.

Безпілотники допомагають персоналу проводити перевірку запасів у розподільчому центрі.

Бельгійський розподільчий центр ритейлера став першим у світі місцем роздрібної торгівлі, де працівникам цілодобово допомагають дрони.

У магазинах IKEA в Генті, Завентемі, Андерлехті, Льєжі, Монсі та Арлоні автономні літальні апарати проводять перевірки замовлень, а саме виконують громіздку роботу, яка раніше виконувалася вручну та займала місяці.

Окрім нічної роботи, безпілотники у розподільчому центрі мають завдання і вдень, вони передають всю необхідну інформацію про товари та замовлення на складі безпосередньо до баз даних.

Завдяки цьому персонал може в режимі реального часу вжити заходів при нестачі або надлишках того чи іншого товару, а також оптимізувати робочі процеси.

Користуватися цими дронами можна цілодобово та без вихідних. За словами представника ритейлера, ці заходи вже зробили роботу співробітників компанії більш ергономічною, безпечною та менш одноманітною.

Читайте також: IKEA призначила нового топ-менеджера українського підрозділу

Новий підхід також дозволив покращити якість обслуговування клієнтів, адже з допомогою безпілотників працівники центру швидше знаходять потрібний товар та виправляють помилки.

Trade Master