“Справжній колір війни”. У МЗС привернули увагу до назви культової помади MAC “Russian Red”

Міністерство закордонних справ України звернуло увагу на назву однієї з найпопулярніших помад бренду MAC Cosmetics. Відтінок, попри повномасштабну війну, яку розпочала рф, досі має назву “Russian Red”.

Про це МЗС говорить у своєму дописі.

“Russian Red” (“Російський червоний”) – назва популярного відтінку, особливо марки MAC Cosmetics. Але насправді йдеться зовсім не про красу чи кохання. Це колір крові українців, яких щодня вбиває росія. Це справжній колір війни, якої ніхто ніколи не повинен переживати, – заявили у МЗС, додавши хештег #StopRussianRed.

Зазначена помада є культовим продуктом бренду, і хоча для українського ринку продукт зняли з виробництва, по всьому світу яскрава червона помада від МАС, як і раніше, продається під назвою “Russian red”.

Avon передумав виходити з рф

Раніше ми розповідали, що міжнародна косметична компанія Avon передумала виходити з російського ринку, хоча ще навесні 2022 року оголосила про припинення інвестицій у бізнес в країні-агресорці.

У квітні 2023 року компанія почала підготовку до продажу свого бізнесу в рф, на купівлю активів претендували фірми Natura Siberica та ГК “Арнест”.

Читайте також: Відповідає інтересам компанії. METRO виступає за продовження роботи в росії

Хоча першопочатково про повний відхід з країни не йшлося, бренд спочатку хотів продати своє єдине підприємство в Наро-Фомінську, що перебуває на балансі ТОВ “Ейвон Бьюті Продактс Компані”.

Співрозмовники журналістів повідомили, що відмова від виходу з росії пов’язана з “потужністю бренду Avon в росії і небажанням поступатися стабільним бізнесом з відчутним дисконтом”.