McDonald`s у Харкові: голова ОВА Синєгубов пояснив, чому мережа не повертається в місто

На даний момент компанія McDonald’s не має можливості відкрити свої ресторани в Харкові через велику кількість повітряних тривог.

Про це заявив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв’ю харківським медіа.

За його словами, влада проводила перемовини з компанією McDonald’s з приводу їх відкриття у місті.

Вони кажуть: у нас є чіткий алгоритм дій. Я вам поясню на конкретному прикладі, чому вони не можуть відновити свою роботу. Тому що та кількість тривог, яка є, вони мають офіційно на них реагувати, зупиняти кухню повністю, зупиняти роботу, персонал виводити і все інше. Після того, коли буде відбій, вони повертаються, знову розігрівають кухню і все інше. Після цього через півгодини – знову тривога. І вони порахували, що їм не те, що невигідно, а неможливо працювати. Навіть якщо брати 12 годин часу, вони з них будуть працювати максимум 2 години, - сказав Синєгубов.

Водночас очільник ОВА закликав думати про перспективу з оптимізмом.

Тривалість повітряних тривог в Україні 2023

У порівнянні з 2022 роком, у 2023 році в Україні було зафіксовано більшу кількість повітряних тривог, зокрема кількість тривог в час роботи ТЦ (10:00-21:00), про це йдеться у новому дослідженні УРТЦ.

Однак якщо перерахувати дані за 311 днів війни 2022 р. на повний рік (365 днів), отримаємо такі результати:

При перерахунку даних за 2022 рік на повний рік, можемо стверджувати, що в 2023 році рідше оголошувались повітряні тривоги загалом, але частіше – саме під час роботи ТЦ.

Читайте також: У дніпровському ТРЦ “Караван” відтепер можна одружитись (фото)

Якщо загальна тривалість тривог в 2023 р. була довшою, ніж за повний 2022 р., то тривалість тривог під час роботи ТЦ в 2023 році, навпаки, коротшою.

Частка тривалості тривог під час робочого часу ТЦ (10:00-21:00) за рік зменшилась з 7,7% до 7,6%.

Топ-5 регіонів з найбільшою часткою тривалості тривог під час робочого часу ТЦ, дивіться в матеріалі.

Думка