Китай відкрив ринок для українського експорту меду

Для українських виробників меду відтепер відкрито ринок Китайської Народної Республіки.

У Держпродспоживслужбі повідомляють, що наразі пройдено усі етапи погодження форми сертифіката на експорт меду до Китаю.

Ця процедура розпочалася ще у 2019 році і лише у 2024 її офіційно завершено і зазначений ринок відкритий для українських експортерів.

У часи війни особливо важливо підтримувати українських експортерів, відкривати для них нові ринки збуту продукції. Це створює нові можливості для українського бізнесу заробляти гроші на зовнішніх ринках, що загалом позитивно впливає на економіку України воєнного часу. МЗС разом із партнерами приділяє велику увагу цій роботі, і нам крок за кроком вдається виводити більшу кількість компаній на більшу кількість ринків, — каже Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук зазначив, що це перший ринок експорту, який Держпродспоживслужба відкрила в цьому році.

Китайський ринок є дуже перспективним для українських виробників, тож його відкриття для вітчизняного меду значно розширює можливості українського експорту.

Міжнародна торгівля

Раніше ми розповідали, що Велика Британія вирішила продовжити безмитну торгівлю з Україною майже на всі товари до 2029 року.

Країна скасувала тарифи на всю торгівлю з Україною одразу після початку повномасштабної агресії рф. Домовленість мала тривати до березня 2024 року, однак тепер її дію продовжили ще на 5 років.

Читайте також: Експорт з України до розподільчих центрів мережі JYSK у 2023 році зріс на 60%

У британському Міністерстві бізнесу і торгівлі заявили, що безмитна торгівля буде продовжена на всі товари, окрім яєць і м'яса птиці, на них безмитний режим продовжено лише на два роки, і що британські фірми також отримають вигоду від скасування тарифів для експорту в Україну.

Держпродспоживслужба