“Епіцентр” вчетверо збільшить мережу зарядних станцій для електрокарів на парковках своїх ТЦ

Група компаній "Епіцентр" хоче значно розширити свою мережу зарядних станцій для електромобілів.

За повідомленням прес-служби, планується відкрити 30 нових локацій під брендом Е1.

Результати першого етапу проєкту показали високий рівень попиту на послуги зарядних станцій, адже український ринок електромобілів швидко зростає. За даними асоціації "Укравтопром", минулого року українці придбали майже втричі більше електрокарів, ніж у 2022-му. Тож компанія вирішила активізувати розвиток мережі Е1 із акцентом на якість зарядного обладнання та зручність сервісу, - сказала директорка напрямку “Електротехніка” у “Епіцентр К” Ангеліна Бурлакова.

Проєкт з обладнанням парковок ТЦ компанії електрозарядками стартував у 2023 році. З того часу ритейлер відкрив вже 10 локацій Е1 на парковках власних ТЦ у різних регіонах країни: Житомирі, Рівному, Тернополі, Чернівцях, Полтаві, Умані, а також по дві у Львові та Одесі.

Новими зарядними станціями передусім обладнають парковки торговельних центрів компанії у західних і центральних регіонах країни: Києві, Черкасах, Вінниці, Луцьку, Ужгороді, Мукачеві, Кам'янці-Подільському, Стрию та інших містах.

В планах також відкриття на півдні та сході України, адже інші оператори в цих регіонах фактично призупинили розвиток через ризик безпеки.

Очікується, що в майбутньому зарядні станції Е1 будуть невід'ємною частиною енергетичної системи компанії.

Сервіс та обладнання

Разом із масштабуванням мережі компанія робить ставку на якість обладнання та рівень сервісу.

Нещодавно “Епіцентр” оголосив про партнерство з львівським технологічним сервісом GO TO-U, завдяки якому гості зможуть заздалегідь резервувати конектори для зарядки, а також оплачувати її не лише через особистий гаманець у застосунку, а й безпосередньо банківською карткою з використанням Apple Pay та Google Pay

Читайте також: Штучний інтелект в бізнесі. Як українські ритейлери використовують нейромережі вже сьогодні

Крім цього компанія закупить зарядне обладнання запорізького виробника UGV і продовжить співпрацю з партнерами, які обслуговують вже існуючі зарядні станції.