Поверхи-хвилі, 800 магазинів та digital-парк: яким буде новий ТРЦ Ocean Mall в Києві

На початку осені цього року у Києві має відкритися великий ТРЦ Ocean Mall. Його запуск вже кілька разів переносили і нещодавно власник проєкту Вагіф Алієв назвав чергову дату запуску довгобуда, яка має стати остаточною - 1 вересня 2024 року.

Видання Delo.ua з’ясувало, у чому полягатиме унікальність торговельного центру та чи буде у ньому акваріум з акулами, як у ТРЦ Ocean Plaza. Українська Рада Торгових Центрів пропонує головне у своєму матеріалу.

Особливості Ocean Mall

Ocean Mall має стати найбільшим ТРЦ, який відкриється цього року, його загальна площа  - 300 тис. кв.м, орендна 110 тис. кв.м. Окрім цього, він стане торговим об’єктом формату retail resort, із фокусом не лише на торгову, а й на розважальну складову на площі 30 000 кв. м.

Повідомляється, що в ньому має з’явитися багато науково-освітнього контенту у сучасній інтерактивній подачі.

Візуально поверхи ТРЦ сформовані як заломлені хвилі океану, це підкреслюватиме і світлове оформлення.

Девелопер обіцяє багато унікальних речей - від нових орендарів до внутрішнього оздоблення, - заявив у коментарі гендиректор компанії NAI Ukraine, СЕО проєктного бюро Urban Experts Віталій Бойко. 

qiplb5 f39cc44f0c6741867d70fbe9bedd24d4 | 1

За словами Бойко, замість акваріуму з акулами, концепція передбачає чимало освітніх та ігрових проєктів про таємниці океану. Зокрема у складі зони entertainment заплановано digital-парк і лазерний кінотеатр із залом IMAX від мережі Планета кіно.

До повномасштабної війни планувалося, що у Ocean Mall з’явиться магазин шведського ритейлера ІКЕА. Також мав відкритися продуктовий гіпермаркет на 9000 кв. м.

Загалом торговельний центр обіцяє об’єднати під своїм дахом 800 магазинів. Серед потенційних орендарів: Сільпо, іспанська fashion-група Inditex (бренди Zara, Pull & Bear, Bershka) і H&M.

wxbgcm f4cfff43248e1f4c72edd5c4259b12a7 | 2
xmoa6l 8097eb33b51bbaa983ee5de678193311 | 3

Об’єднання з Ocean Plaza

Вагіф Алієв хоче викупити держчастку ТРЦ Ocean Plaza на відкритому аукціоні та об’єднати два ТРЦ в один простір.

Бізнесмен не сумнівається, що зможе його купити. За даними Фонду держмайна, аукціон запланований на другу половину 2024 року.

Читайте також: Віталій Коваль, ФДМУ: остаточного рішення щодо проведення аудиту ТРЦ Ocean Plaza ще не має

У разі об'єднання, Ocean Mall може стати одним з найбільших ТРЦ в Європі. Детальніше про приватизацію ми розповідали в матеріалі.