Новий завод мінвод у Трускавці будуватиме компанія, що працювала з Coca-Cola

Розробленням проєкту нового заводу мінеральних вод у Трускавці займатиметься німецька архітектурна компанія, яка працювала з Coca-Cola та іншими світовими брендами.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив голова Трускавецької територіальної громади Андрій Кульчинський.

Тобто в цієї компанії є великий досвід… Якщо все буде добре, то цього року можуть розпочати будівництво заводу, – сказав він.

Власник обрав саме цю компанію для проєкту, адже для нього було важливо, щоб усе відповідало європейським екологічним нормам. Інвестором, за словами Кульчинського, є товариство з обмеженою відповідальністю з кількома власниками.

Наприкінці 2023 року було ухвалене рішення про початок процедури зміни генерального плану міста в частині розробки документації, зокрема створити екологічний технопарк площею 25 гектарів, в межах якого з’явиться завод мінеральних вод.

На ньому будують автоматизовані виробничі лінії, але в частині маркетингу та укладання логістичних угод буде залучено багато людей.

Ця вода дуже серйозно конкуруватиме на українському і, сподіваюсь, європейському ринках. Тому що трускавецька марка вже відома в Польщі й загалом має всі шанси зайти на ринок у Східну Європу, – вважає голова тергромади.

Читайте також: Віталій Коваль, ФДМУ: остаточного рішення щодо проведення аудиту ТРЦ Ocean Plaza ще не має

*Довідка. У 2021 році компанія Dragon Capital закрила операцію з купівлі 100% виробника мінеральної води "Трускавецька" компанії Аква-Еко у міжнародної групи IDS Borjomi International.