Неоподаткований ліміт посилок за кордон треба підвищити до 1000 євро – Гетманцев

Поріг вартості товарів, які пересилаються ФОПами та підприємствами за межі України в міжнародних поштових або експрес-відправленнях без письмового декларування, треба підвищити до 1000 євро.

Таку думку висловив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев після зустрічі з бізнесом, зокрема поштовими та експрес-перевізниками, а також представниками НБУ, Міністерства фінансів та Митниці.

Обговорили питання підняття порогу вартості товарів, які пересилаються ФОП та підприємствами за межі України в міжнародних поштових або експрес-відправленнях, без письмового декларування. Вважаю за доцільне збільшити такий поріг до 1000 Євро. Зазначене зменшить витрати бізнесу та прискорить логістику, - додав він.

Гетманцев додав, що найближчим часом має відбутися ще одна аналогічна зустріч, під час якої сторони обговорять необхідні зміни до законодавства у цьому питання.

Читайте також: Novus може випустити власні корпоративні облігації

*Довідка. Згідно чинного законодавства, обов’язок подання митної декларації бізнесом існує для товарів вартістю понад 150 євро.