Novus може випустити власні корпоративні облігації

Інвестиційна компанія "Універ" підписала угоду про андеррайтинг корпоративних облігацій мережі супермаркетів Novus.

Наразі команда у процесі перемовин про те, щоб облігації були із заставою нерухомості. Це дозволить інвесторам отримати компенсацію з вкладеної в облігації суми, якщо раптом у бізнесу будуть фінансові проблеми, пояснив президент компанії Тарас Козак в коментарі The Page.

Випуску облігації ще не було, адже "Універ" ще вивчає баланси компанії за останні три роки та бізнес-модель. Після цього необхідно подати документи до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Ми зараз готуємо документи для комісії, аналізуємо баланси компаній за останні три роки. Якщо ми самі розуміємо, що там відбувається, комісія зареєструє, ми закупимо ці облігації на свої фонди та будемо пропонувати це широкому колу інвесторів. Фізичним особам, зокрема, – розповів  Тарас Козак.

“Універ” хоче, щоб облігації були із заставою нерухомості Novus, яка має передаватися незалежній особі – "Адміністратору".

Якщо, наприклад, Novus має якісь проблеми, невчасна виплата чи щось таке, то власники облігацій матимуть право на цю заставу нерухомості, – додає Козак.

Читайте також: Індекс самопочуття ритейлу (RWBI) в Україні не змінився попри складний грудень

*Довідка. Андеррайтер – це компанія, яка розміщує цінні папери бізнесу та продає їх інвесторам.