На Філіппінах відкрився найбільший у світі магазин IKEA

IKEA відкрила свій перший магазин на Філіппінах – він став найбільшою торговою точкою мережі у світі. Загальна площа п'ятиповерхового магазину становила близько 65 000 кв. м.

За словами менеджера магазину Георга Платцера, розмір магазину обумовлений переважно логістичними потребами. Демонстраційні зали магазину прикрашені філіппінськими елементами, щоб місцеві покупці могли відчути знайомі речі, представляючи предмети IKEA у своїх будинках.

ikea filippiny1 1 | 2

Вперше про проект було заявлено у 2018 році, а відкриття магазину мало відбутися ще на початку 2020 року, проте виверження вулкана та пандемія коронавірусу змусили рітейлера відкласти плани.

Відкриття збігається з розширенням бізнесу IKEA у галузі електронної комерції: онлайн-замовлення зараз становлять 26% від загального обсягу продажу.

Філіппіни стали однією з найбільш постраждалих від кризи держав у регіоні. Якщо за останні десять років економіка країни зростала в середньому на 6%, то лише у другому кварталі 2020 року падіння становило близько 17%, а рівень безробіття до літа 2020 досяг 10%. На думку аналітиків, середній клас, що бурхливо розвивається, мотивував IKEA виходити на роздрібний ринок цієї країни.

Джерело