Забудовник ТЦ у Броварах недоплатив кілька мільйонів гривень зборів – прокуратура

Броварська окружна прокуратура звернулась в суд, щоб зобов’язати недобросовісного забудовника відшкодувати заборгованість зі сплати пайової участі.

За даними Київської обласної прокуратури, забудовник одного з ТЦ у центрі Броварів, який було введено в експлуатацію у серпні 2021 року, мав сплатити до місцевого бюджету кошти пайової участі.

Однак компанія не виконувала свої зобов’язання щодо торговельного центру протягом майже 2,5 роки. Через це місцевий бюджет недоотримав майже 2 млн грн на розвиток інфраструктури міста.

Назву компанії-забудовника та торговельного центру прокуратура не розголошує, однак місцеві ЗМІ дізналися, що йдеться про підприємство, яке побудувало бізнес-центр "Нива", розташований на вулиці Київська, 161.

Господарський суд Київської області вже відкрив провадження у справі та призначив підготовче судове засідання.

Суди за ТЦ “Приозерний”

Раніше ми розповідали, що ПриватБанк в апеляції відстояв право власності на один з найбільших ТЦ в Дніпрі “Приозерний”.

Своїм рішенням Центральний апеляційний господарський суд (м. Дніпро) відхилив апеляційну скаргу компанії “Місія-1”, яка намагалася оскаржити законність набуття права власності держбанку на торговельний центр “Приозерний”. Тож рішення суду першої інстанції залишено без змін.

Читайте також: LEGO судиться з компанією-продавцем зі Стрия через порушення авторських прав

Чому “Місія-1” намагалася оскаржити право власності ПриватБанку і хто ще позивався проти фінустанови, читайте в нашому матеріалі.

Київська обласна прокуратура