Німецька мережа універмагів Galeria втретє опинилася на межі банкрутства

Велика німецька група універмагів Galeria готується до третього провадження у справі про банкрутство.

Причиною такої скрутної ситуації ймовірно, стала відсутність фінансування з боку материнської компанії Signa, яка була визнана несплатоможною у листопаді 2023-го.

Це буде третє банкрутство німецької мережі за три роки. Місцеві журналісти повідомляють, що цього тижня буде подано заяву про банкрутство, "імовірність якої межує з певністю". Від самої компанії офіційної заяви поки не було.

Що сталося?

Ритейлер має надмірну заборгованість, лише під час останньої реструктуризації холдинг Signa зобов'язався виплатити Galeria чисту суму в 200 мільйонів євро.

Хоча половину цієї суми становили субсидії орендодавців на будівлі Signa, перший транш у розмірі 50 мільйонів євро мав бути здійснений у лютому. 

Однак після банкрутства Signa Holding ці гроші навряд чи будуть виплачені, тож ліквідність може постраждати, оскільки наглядова рада Galeria встановила, що вона не повинна опускатися нижче 90 мільйонів євро.

Читайте також: У Австрії зареєстрували найбільше в історії банкрутство холдингу з торгівлі

У разі чергового банкрутства під загрозою опинилися б 12 500 робочих місць і 110 універмагів. Дуже малоймовірно, що компанія знову буде реструктуризована в самоуправління, тому потенційних покупців вже шукають у фоновому режимі. 

Across