Львівська міськрада через суд вимагає знести будівлю супермаркета “Сільпо”

Міська рада Львова через суд вимагає знести супермаркет “Сільпо” на вулиці Пасічній, 164.

Ще у 2018 році міськрада видала містобудівні умови компанії "Mostnafta", яка збиралася побудувати на цій землі автосалон. Оренда цією фірмою закінчилася торік і в той же компанія "Ріел-Естейт Груп" побудувала тут торговий центр площею 2,5 тисячі квадратних метрів. 

У 2020 році в приміщенні відкрили дизайнерський супермаркет “Сільпо”, присвячений трасі Київ-Чоп.

В ухвалі суду вказано, що ТзОВ "Компанія Ріел-Естейт Груп" зареєструвало право власності на будівлю площею 2521,3 кв. м, проте в експлуатацію ввели приміщення площею 1332,7 кв. м.  У міськраді запевняють, що не видавали містобудівних умов для проєктування торговельного центру площею 2,5 тисячі метрів.

Попри відсутність документів у Державному реєстрі прав на нерухоме майно, державна реєстрація права власності на будівлю відбулася, на підставі введення в експлуатацію.

Наступне засідання у цій справі в Господарському суді Львівської області призначене на 9 січня 2024 року.

silpo lvov pasechnaya 4 | 1

*Довідка

Зазначений забудовник вже мав проблеми із львівською міською владою через низку будівельних скандалів. Так, у "Ріел-Естейт Груп" проводила реконструкцію рибного магазину "Океан", під час якої було знесено стіну з мозаїкою авторства Володимира Патика, створеною ще 1982 року.

Читайте також: “Сільпо” перетворило фасади двох супермаркетів у Одесі та Дніпрі на різдвяні арт-об’єкти (фото)

У 2020 році компанія отримала штраф за самовільну прибудову до житлового комплексу на вулиці Зеленій, 184.

Tvoemisto.tv.