“Аврора” планує відкриття 400 нових магазинів та вихід на ринок ще однієї країни

Мережа магазинів у форматі dollar store “Аврора” у 2024 році планує відкрити близько 400 магазинів в Україні та розвивати нову концепцію.

Вже до кінця цього року кількість точок збільшиться на 45, розповів у кулуарах RAU Summit 2023 співзасновник і генеральний директор мережі "Аврора" Тарас Панасенко.

Ми плануємо тестувати новий формат — магазини площею близько 400 кв. м, середня площа наявних торгових точок становить 150 кв .м, — повідомив він.

За словами Панасенко, сума інвестицій у магазин нового формату становить 4 млн грн, тоді як у стандартний для мережі 1,5 млн грн.

Експансія

“Аврора” також планує розвиток і за межами України. У жовтні цього року компанія відкрила перший магазин Румунії, наразі в країні працює вже сім точок ритейлера. 

Наступного року мережа в Румунії збільшиться до 70 магазинів, планується також вихід на ринок Молдови. Перші магазини там можуть відкритися наприкінці 2024-го або на початку 2025 року.

Читайте також: Український бренд Dodo Socks виходить на ринок Японії

Нагадаємо, що “Аврора” отримала нагороду на щорічній премії у галузі ритейлу та девелопменту RAU Awards 2023. Компанія здобула першість у категорії “Ритейлер року в сегменті "Dollar Store".

А хто отримав приз у інших номінаціях, детально розповідаємо у нашому матеріалі.

NV