Міноритарний власник ТРЦ Ocean Plaza погрожує державі судом

Компанія "Ланіта Інвест", яка є власником 33,5% акцій столичного ТРЦ Ocean Plaza та належить бізнесмену Андрію Іванову пригрозила державі тривалою судовою тяганиною та звинуватила у обмеженні своїх прав.

Про це йдеться у заяві компанії, отриманій журналістами.

Раніше мажоритарний пакет акцій торговельного центру (66,5%) належав підсанкційним російським олігархам Аркадію та Ігорю Ротенбергам. Наразі ця частка належить державі, а Іванов є міноритарним власником.

У компанії запевняють, що першопочатково статут "ІС Либідь" був прописаний так:

"що без Іванова жодне важливе рішення ухвалити було неможливо, бо все, що належало до компетенції загальних зборів (вищого органу управління ТОВ), мало ухвалюватися 3/4 голосів".

Однак колегія при Міністерстві юстиції 24 листопада скасувала цю редакцію статуту і тепер рішення можна ухвалити простою більшістю. Обмежили і повноваження дирекції, якщо раніше вона могла без проведення загальних зборів ухвалювати правочини на суму до 1 млн дол, тепер сума не може перевищувати 50 тис дол.

Колишній статут дозволяв зміни та розширення складу дирекції, диверсифікацію компетенцій і функціональних обов'язків кожного з директорів.

ТОВ "Ланіта Інвест", яка володіє третиною ТРЦ "Оушен Плаза", вважає рішення держави неправомірним і таким, що спровокує тривалі судові процеси, а отже - завдасть шкоди інвестору й активу, - йдеться в заяві.

*Довідка

Читайте також: Фонд держмайна продає найбільший у Європі ринок під Одесою

Раніше ми розповідали, що у жовтні 2023 року в.о голови ФДМУ Олександр Федоришин заявив про намір фонду змінити менеджмент ТОВ "Інвестиційний союз Либідь", проте це неможливо було зробити без оскарження чинного статуту підприємства.

Liga.net