Китайський Shein таємно готується до IPO на біржі у Нью-Йорку

Китайський ритейл-гігант Shein таємно подав заявку на проведення IPO у Нью-Йорку.

За повідомленнями обізнаних джерел, первинне розміщення може відбутися у 2024 році, андеррайтерами виступатимуть Goldman Sachs, JPMorgan та Morgan Stanley.

Точні дати IPO та можливу оцінку фешн-ритейлера поки тримають у секреті, однак, на думку аналітиків Bloomberg, Shein розраховує на оцінку до 90 млрд. доларів.

Конфіденційність можливого розміщення дає змогу кандидатам непублічно підтримувати контакти з Комісією з цінних паперів та бірж США, вносити корективи у документи. І лише після офіційного оголошення про проведення IPO, на широкий загал буде оприлюднено зміст обговорень з регулятором та внесені зміни.

Наразі достеменно невідомо, чи подав ритейл-гігант заявку до Комісії з регулювання цінних паперів Китаю, оскільки за законами КНР, усі китайські компанії зобовʼязані отримати дозвіл на розміщення за межами країни.

Оскільки це значний і агресивний гравець у роздрібній торгівлі, Shein приверне великий інтерес інвесторів, – каже керуючий директор GlobalData Ніл Сондерс.

*Довідка

У травні 2022 року за підсумками чергового раунду фінансування вартість Shein оцінювалася в 100 млрд доларів, тоді Shein називали найбільшим модним ритейлером у світі.

Читайте також: Shein може перегнати H&M та Inditex за обсягом виручки за підсумками 2023 року

Однак вже у травні цього року вартість фірми впала до близько 60 млрд доларів. Втім, якщо Shein проведе IPO, то стане однією з найдорожчих публічних китайських компаній на біржі в США.

Reuters