Американська Caterpillar продає всі російські активи місцевому бізнесу

Американський виробник будівельного та гірничого обладнання Caterpillar отримав дозвіл на продаж російських активів.

Президент країни-агресорки путін підписав відповідне розпорядження, яке схвалює передачу активів компанії місцевому інвестору ТОВ "ПСК – Новые решения".

У документі зазначається, що дозвіл діє на купівлю 100% частки російських активів компанії, серед них і завод спецтехніки в Ленінградській області ТОВ “Катерпілар Тосно”, та лізингова дочка ТОВ “Катерпілар Файненшл”.

Імовірний покупець - “ПСК – Новые решения”, була зареєстрована у Москві у серпні 2022 року. Кінцевими бенефіціарами через ТОВ “Ромуальд” є Кирило Полішкін (99%) та Ян Вейцман (1%). Обидва є колишніми топ-менеджерами Сбербанку.

Крім цього російський диктатор дозволив ТОВ "ПромАвтоКонсалт" придбати місцевий бізнес німецького виробника автомобільних деталей Schaeffler.

*Довідка

У 2022 році обсяг продажів і виторг Caterpillar Inc. склали понад 59 млрд доларів, а після початку повномасштабної війни компанія оголосила про призупинення роботи заводу в місті Тосно в рф.

Фабрика працювала з 2000 року, на ній виробляли позашляхові карʼєрні самоскиди та гідравлічні екскаватори під брендом Cat, та компоненти для машин та обладнання на експорт.

Читайте також: Найбільший інвестор у будівельній галузі рф: НАЗК внесло німецьку компанію Knauf в перелік спонсорів війни

Оборот російської “дочки” ТОВ «Катерпілар Файненшл» за підсумками минулого року впав з 10,3 млрд руб до 2 млрд, чистий прибуток знизився до 153 млн руб. з 1,5 млрд руб. відповідно.

Документ розпорядження