Вимагають підвищення зарплат: співробітники Amazon у Британії провели штабний страйк

Співробітники найбільшого у світі онлайн-ритейлера Amazon у Великій Британії розпочали масштабну серію страйків та демонстрацій. Їх також підтримують колеги у Європі та США.

24 листопада, на так звану Чорну п’ятницю, понад 1000 робітників на складі роздрібного онлайн-гіганта у Ковентрі відмовилися продовжити роботу. Цей логістичний центр є одним із найбільших та найбільш завантажених у структурі компанії у Великій Британії.

Цей день став 28-м поспіль у вирішенні суперечок щодо розміру заробітних плат працівників. Співробітники гіганта вимагають справедливу оплату своєї праці.

Організаторка акції представниця профспілки GMB Union Аманда Гірінг назвала цей день поворотним в історії ритейлера. Також британці закликали виходити на демонстрації працівників у понад 30 країнах присутності Amazon.

Чого вимагають працівники?

Нещодавно ритейл-гігант оголосив про підвищення мінімальної початкової зарплати до 13 фунтів стерлінгів на годину вже з квітня 2024 року. Втім, профспілка вимагає підвищення щонайменше до 15 фунтів стерлінгів, а також покращення умов праці.

Старший організатор GMB Стюарт Річардс під час пікету у Ковентрі сказав, що нинішніх дій компанії недостатньо.

Вони (працівники-Ред.) заслуговують на більше. Вони заслуговують на гідну зарплату від компанії, яка отримує величезні прибутки, — заявив Річардс.

Він запевнив, що Amazon не зможе продовжувати ігнорувати занепокоєння цих працівників та працівників складів по всьому світу, на подію доведеться звернути увагу.

Що кажуть в Amazon?

У компанії заявляють, що регулярно переглядають зарплати для того, щоб гарантувати конкурентоспроможну заробітну плату та пільги.

До квітня 2024 року наша мінімальна стартова зарплата зросте до 12,30 і 13 фунтів стерлінгів на годину, залежно від місцезнаходження — це на 20% більше за два роки і на 50% з 2018 року, — зазначив представник фірми.

Читайте також: Shein може перегнати H&M та Inditex за обсягом виручки за підсумками 2023 року

У Amazon додали, що зарплата вже перевищує рівень мінімальної оплати праці, встановлений в країні, а також є вищою за добровільно встановлений реальний прожитковий мінімум, що становить 12 фунтів на годину за межами Лондона.

BBC