Світові продажі смартфонів почали зростати після більш ніж дворічного занепаду

Світовий ринок смартфонів у жовтні 2023-го повернувся до зростання після більш ніж дворічного спаду. Цьому посприяло відновлення показників на ринках, що розвиваються.

Про це свідчать дані досліджень ринку компанії Counterpoint Research.

Згідно з ними, глобальні щомісячні обсяги продажів смартфонів зросли на 5%, завдяки чому цей жовтень став першим місяцем, в якому зафіксували річне зростання вперше з червня 2021-го.

Світові продажі смартфонів перебувають у стресовому стані протягом останніх двох років, на що впливають різні проблеми, починаючи з дефіциту компонентів, накопичення запасів та подовження циклів заміни, - йдеться у звіті Counterpoint Research.

На думку аналітиків, після серйозного зростання у жовтні ринок зросте в річному вимірі і в четвертому кварталі 2023 року. Це означатиме, що він став на шлях поступового відновлення у найближчі квартали.

Які ринки відчувають відновлення?

Тенденцію до зростання наразі очолюють ринки, що розвиваються, з постійним відновленням на Близькому Сході та в Африці і початком святкового сезону в Індії.

У Китаї у третьому кварталі на 37% зросли продажі смартфонів Huawei, оскільки покупці активно розкуповували гаджети серії Mate 60.

Читайте також: Xiaomi зафіксував зростання продажів смартфонів вперше за майже два роки

Повільніше відновлюються розвинені ринки, де насиченість смартфонами відносно вища. Ще одним фактором зростання є вихід нового iPhone 15 від Apple.

Reuters