Засновник першого в Україні REIT-фонду Inzhur Андрій Журжій повідомив про тиск правоохоронців – деталі

Засновник першого в Україні інвестиційного фонду нерухомості Inzhur Андрій Журжій повідомив про тиск з боку правоохоронних органів у справі про земельну ділянку в Борисполі, на якій компанія збудувала супермаркет.

У своїх соцмережах Журжій написав, що ніби то отримав через знайомого пропозицію "порішати" питання в кримінальній справі, детальніше бізнесмен пояснив у коментарі Forbes.

В розмові з виданням він зазначив, що йому зателефонував знайомий і сказав, що знає про його проблему в Борисполі та натякнув, що її можна вирішити. За словами Журжія, він відповів, що у нього немає проблем і допомоги він не потребує.

У своєму дописі підприємець запропонував старшому слідчому СУ ГУНП у Київській області особисто обговорити умови без посередників у своєму офісі. Він також назвав ім’я та прізвище правоохоронця та запросвив до зустрічі заступника офісу Президента Ростислава Шурму.

Андрій Журжій додав, що 31 жовтня слідчий особисто телефонував йому, коли разом з опергрупою прийшов з обшуком до його будинку. За словами засновника Inzhur, правоохоронці викликають на допит і залякують його працівників.

Ми стикаємось із цим майже на кожній земельній ділянці, – сказав він.

У поліції заяви Андрія Журжія поки не коментували.

*Довідка

Зазначена кримінальна справа стосується будівництва магазину в Борисполі, яким займалася компанія "Смайл Констракшн", бенефіціаром якої є Андрій Журжій.

Під час повномасштабної війни об’єкт добудували і продали приватній особі.

Читайте також: Хочуть купити частку ТРЦ Ocean Plaza: як працює перший в Україні інвестиційний фонд нерухомості

Для цього бізнесмен викупив декілька приватних домоволодінь, обʼєднавши їх у ділянку площею 0,625 га. Конфігурація змінилася, але загальна площа ділянки залишилась без змін, запевняють у компанії.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, звинувативши "Смайл Констракшн" у привласненні 0,06 га землі й завданні збитків державі в особливо великих розмірах – близько 7 млн грн.