Цікаве за тиждень (19 листопада). Нові проєкти на Заході Україні, два ТРЦ від “Епіцентру” та інше

Українська Рада Торгових Центрів зібрала найцікавіші новини комерційної нерухомості, девелопменту та ритейлу за тиждень, з 13 по 19 листопада.

У Івано-Франківську та Мукачево відкриються два нових ТЦ

У Івано-Франківську та Мукачево у 2024 році відкриються два нових торговельних центри – "А7" та "Росвигівський".

Ексклюзивним брокером та консультантом об’єктів виступає консалтингова компанія Retail & Development Advisor (RDA).

ТЦ "А7" будується у самому центрі Івано-Франківська, в найбільш насиченій пішохідним та автомобільним трафіком локації. Його загальна площа становитиме понад 10 тис. кв. м, а торгова - 7,5 тис. кв. м.

Щодо нового ТЦ у Мукачево, то він розташується на перехресті вулиць Росвигівська та Генерала Петрова, що зробить його зручним як для пішохідного, так і для автомобільного трафіку. Додаткових відвідувачів "Росвигівському" забезпечуватиме близькість траси міжнародного значення Київ – Чоп.

Яким буде наповнення та зовнішній вигляд майбутніх об’єктів, дивіться в матеріалі.

Корпорація "Тервін" залучила інвестняню для нового проєкту на 1 млрд доларів

Корпорація “Тервін”, що об’єднує бізнеси співвласника мереж EVA та Varus Руслана Шостака, підписала меморандум з Ukraine Invest про супровід нового інвестиційного проєкту.

За словами Шостака, загальна сума угоди становить понад 500 млн доларів, також існує можливість розширення до 1 млрд доларів.

Ми розробляли цей інвестиційний проєкт, виходячи з власних потреб і потреб ринку. За оцінками експертів, у Київській області не вистачає 500 тис. кв.м складських приміщень і ще 500 тис. кв.м по всій Україні. З початку війни ситуація значно погіршилася, зокрема, коли вороги знищували склади, щоб створити продовольчу кризу в Україні. Але економічний розвиток та перспективи євроінтеграції передбачають розвинену логістику в Україні, — написав бізнесмен у своїх соцмережах.

Про те, у якому місті вже почалось будівництво логістичного комплексу, читайте в матеріалі.

У Кам’янці-Подільському відкриється перший професійний ТЦ SAKURA Park

Навесні 2024 року у місті Кам’янець-Подільський Хмельницької області відкриється перший професійний торговельний центр SAKURA Park, розповів у ексклюзивному коментарі керуючий партнер проєкту Владислав Радецький.

ТЦ з’явиться на вулиці Євгена Коновальця 5-А. Загальна площа проекту (GBA) – 12 330 кв. м, орендна площа проекту (GLA) – 9 000 кв. м. Також передбачено паркінг на 80 машиномісць.

Для управління проектом була створена керуюча компанія ТОВ "ФІНАНСТРЕЙД". Слід зазначити що це буде лише відкриття 1-ї черги великого інвестиційного проекту, реалізація якого запланована на найближчі 2 роки.

Чому для інвестицій обрали саме Кам'янець-Подільський і у чому особливість майбутнього ТЦ SAKURA Park, читайте в матеріалі.

“Епіцентр” відкриє на Київщині ТРЦ Bucha Gallery та Green Gallery

"Епіцентр" планує відкрити ТРЦ Bucha Gallery у Бучі та ТРЦ Green Gallery у Чабанах вже наступного року, розповіла керівниця департаменту розвитку ТРЦ компанії "Епіцентр" Катерина Весна.

Загальна площа торговельно-розважального центру в Бучі становитиме 97 тис. кв. м, а самого "Епіцентру" в ньому - 51,5 тис. кв. м. Об’єкт з’явиться на вулиці Нове шосе, 1. У новому ТРЦ планується відкриття одразу десятьох ресторанів.

Сукупна площа двох торговельних центрів з орендними галереями становитиме 193 тис. кв. м.

Мінекономіки створить робочу групу з агентством MIGA

Міністерство економіки домовилось про створення робочої групи для пришвидшення та оптимізації процесу страхування інвесторів спільно з Багатостороннім агентством гарантій інвестицій (MIGA).

Цього року агентство вже реалізувало два проєкти зі страхування воєнних ризиків у реальному секторі і ще два - у фінансовому.

Читайте також: McDonald’s відкрив новий ресторан у Яремче на Івано-Франківщині

Ми домовились про створення робочої групи для пришвидшення та оптимізації процесу страхування інвесторів, – сказала міністерка економіки Юлія Свириденко.

Крім цього, Міністерство працює над залученням додаткового фінансування від п’яти країн до кінця 2023 року.