Укргазбанк відкрив Fozzy Group кредитну лінію для імпорту продуктів в Україну

Державний Укргазбанк відкрив кредитну лінію торговельно-промисловій групі Fozzy Group для забезпечення імпорту продуктів харчування в Україну. Загальний ліміт позики становить 93 млн грн.

У рамках зазначеного ліміті Укргазбанк випускатиме акредитиви для фінансування імпорту продуктів харчування (сиру, риби тощо) до України за заявкою компанії.

Фінустанова вже випустила перший акредитив для імпорту свіжої риби з Норвегії, сума цієї угоди становила 520 тис. доларів або 19,43 млн грн, а її термін - 120 днів.

Фінансування забезпечує провідний європейський банк і підтримує Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Постачання товарів здійснюватиметься за допомогою автотранспорту до всіх продуктових мереж компанії, зокрема магазинів "Сільпо", "Фора" тощо.

Кредити за програмою “5-7-9"

На початку повномасштабної війни уряд надав великим підприємствам ( із річним доходом більше 50 млн євро) можливість отримувати кредити за програмою “5-7-9”.

Тоді найбільші ритейлери, зокрема АТБ, Fozzy Group, Novus та інші, звернулися із цим питанням до Ощадбанку.

Читайте також: Найбільший орендодавець в Україні: ФДМУ залучив у бюджет 634 млн грн від оренди нерухомості

За півтора року до фінустанови звернулося вісім ритейлерів, одного з яких у банку не можуть назвати, але зазначають, що це одна з найбільших торгових мереж в Україні. Компанія отримала відмову через неготовність дати у заставу свою нерухомість.

Детальніше про те, кому і який кредит все ж вдалося взяти, розповідаємо у матеріалі.