Німецький ТЦ Kaufhaus des Westens атакували російські хакери – наслідки

У престижному берлінському торговельному центрі Kaufhaus des Westens повідомили про російську кібератаку на мережі ТЦ.

Керуючий директор Майкл Петерсайм зазначає, що атака була здійснена у п’ятницю, 3 листопада. У ній звинувачують хакерське угруповання з країни-агресорки під назвою "Play", яке раніше атакувало видання NZZ (Neue Zürcher Zeitung) і постачальника послуг федеральної адміністрації Швейцарії.

На щастя, завдяки негайним діям нашої пильної системи безпеки та попередженнь, ми змогли запобігти нападу на дуже ранній стадії та суттєво стримати вплив, — йдеться у повідомленні керуючого.

Однак наслідки все ж були, зокрема з вихідних до середини цього тижня була відсутня можливість розплачуватися карткою, не працювали деякі сервіси. У Kaufhaus des Westens перевели всі ІТ-системи в автономний аварійний режим.

Чи відбувся витік даних, у торговельному центрі не розголошують, ознак того, що це вплинуло на особисті платежі чи реквізити рахунку також немає.

Звинувачення у бік рф

Раніше ми розповідали, що гендиректор данської пивоварної компанії Carlsberg Джейкоб Ааруп-Андерсен заявив про розірвання усіх зв’язків зі своїм бізнесом у рф і відмову від угоди з російським урядом.

Минулого року концерн намагався продати свою дочірню компанію "Балтика" в рф за звичним алгоритмом інших західних компаній, які захотіли залишити російський ринок після початку повномасштабної війни проти України.

У червні компанія оголосила про те, що знайшла покупця на свої російські активи і вже наступного дня путін наказав тимчасово арештувати частку Carlsberg у місцевій пивоварні.

Читайте також: У російській Бурятії сталася масштабна пожежа в ТЦ (відео)

Це є фактичною крадіжкою бізнесу Carlsberg і у корпорації запевнили, що не збираються допомагати у легітимації цього процесу.

Bild