Nike подає до суду на New Balance і Skechers за порушення патентних прав на технологію

Американський взуттєвий гігант Nike подав федеральний позов проти конкурентів - New Balance і Skechers. Компанія звинувачує їх у порушенні своїх технологічних патентів, які використовуються для виробництва верхньої частини кросівок.

У позовах виробника зазначається, що у кількох видах спортивного взуття New Balance і кросівках Skechers неправильно використовують запатентовану технологію Nike Flyknit.

Nike заявляє, що: "повністю поважає права інтелектуальної власності конкурентів, але Nike не володіє ексклюзивним правом на розробку та виробництво взуття традиційними методами виробництва, які використовувалися в галузі протягом десятиліть".

У технології Flyknit використовуються високоміцні волокна для створення легкого верху з цільовими областями підтримки, еластичності та повітропроникності. У позовах проти виробників взуття пояснюється, що ця технологія дає змогу виготовляти високоефективний верх кросівка із меншою кількістю матеріалів і відходів.

Nike через суд вимагає відшкодування невизначеної суми грошових збитків і заходів, які заборонять New Balance та Skechers порушувати патентне законодавство.

*Довідка

Це не перший випадок судових спорів навколо технології Flyknit. Раніше фешн-гігант вже позивався до Adidas, Puma і Lululemon за порушення патентів.

Читайте також: Паризький магазин Distance пропонує безкарно вкрасти будь-яку річ за однієї умови

Adidas і Puma вже врегулювали свої судові позови, а справа проти Lululemon все ще триває.

Reuters