Cascade Investment Fund відмовився від будівництва ТРЦ “Вирлиця” у Києві

Інвестиційний фонд бізнесмена Віталія Хомутинніка Cascade Investment Fund відмовляється від проєкту ТРЦ “Вирлиця” у Києві.

Про це розповів фінансовий директор Cascade Investment Fund Костянтин Вʼюшинський у коментарі Forbes.

Причину відмови від реалізації проєкту Костянтин Вʼюшинський пояснює тим, що компанія-орендар землі на момент розгляду проєкту не врегулювала земельне питання.

При цьому компанія розглядає нерухомість, як один з напрямків своєї діяльності і наразі розглядає проєкти будівництва житлових масивів у Києві.

*Довідка

Про плани Cascade Investment Fund побудувати торговельно-розважальний центр “Вирлиця” стало відомо у 2019 році. ТРЦ мав з’явитись у Києві, на земельній ділянці в 30 га між станціями метро Харківська та Вирлиця.

До кінця 2020 року фонд хотів зібрати необхідну дозвільну документацію для початку будівельних робіт на березі однойменного озера, але не зміг.

Зазначену ділянку під забудову Київрада передала у 2005 році, тут мала побудувати багатофункціональний комплекс компанія "ХХІ Століття", однак це призвело до протестів місцевих мешканців.

Читайте також: Колишній власник столичного ТРЦ “Магелан” збанкрутував із мільярдними боргами

Активісти намагались довести, що земельна ділянка належить до земель водного фонду і прибережної захисної смуги та не може бути забудована. До того ж, ця земля ще з 1994 року була зарезервована під заповідник.

4 жовтня 2023 року північний апеляційний господарський суд скасував рішення Київської міської ради від 2005 року про забудову озера у Дарницькому районі.