Професія будівельника стане найзатребуванішою в Україні після війни

Під час повоєнного відновлення України найбільш затребуваними спеціалістами на ринку праці будуть фахівці будівельної сфери.

Про це заявили у Науково-дослідному інституті соціально-економічного розвитку Києва на основі аналізу тенденцій і трансформаційних змін на ринку праці за останні роки.

Йдеться передусім про будівельників, проєктувальників, архітекторів, спеціалістів у сфері енергетики, слюсарів, електриків, зварювальників, столярів, монтажників. Також чималий попит буде на працівників комунальної сфери.

Аналітики зазначають, що після завершення війни необхідно буде відбудовувати зруйновану інфраструктуру, дороги, комунікації та житловий фонд. Саме тому будівельники різних спеціальностей посіли заслужене перше місце у списку.

Крім цього до переліку найзатребуваніших фахівців потрапили медичні працівники, психологи та IT-спеціалісти.

Чому приватні девелопери не беруть участь у держтендерах на відбудову?

Приватні будівельні компанії, попри великий попит, не хочуть мати справи з бюджетними грошима і брати участь у тендерах на відбудову. Досвідчені забудовники, які могли б якісно відновити зруйноване житло та інфраструктурні, неохоче працюють з державними органами та бюджетом.

Читайте також: ЛУН назвав найвпізнаваніших девелоперів Києва у 2023 році (інфографіка)

Одні компанії мають неприємний досвід такої співпраці, інші - не хочуть повторювати їхні помилки. Чому так відбувається і як це можна виправити, експерти галузі розповіли в матеріалі.

100realty.ua