ЛУН назвав найвпізнаваніших девелоперів Києва у 2023 році (інфографіка)

Компанія “Київміськбуд” стала найбільш впізнаваним столичним девелопером, цей бренд знали 74% опитаних під час дослідження ЛУН, проведеного у вересні цього року.

Про це повідомила директорка порталу аналітики ЛУН Олена Унаньян на щорічній зустрічі девелоперів RED Connection by ЛУН.

Також у п’ятірку найбільш знайомих людям забудовників входять "Інтергалбуд", "Ковальська", "Укрбуд" і "Аркада". Здебільшого у рейтингу девелопери житлової нерухомості, однак чимало з них мають комерційні проєкти. Наприклад компанія КАН Девелопмент є забудовником столичних ТРЦ Ocean Plaza, Arena City та інших.

Це показує, що інвестиції в бренд - гра в довгу: люди пам'ятають, навіть коли девелопер перестає офіційно існувати, - зазначила Олена Унаньян.

Загальний рейтинг за 2023 та 2021 виглядає так:

391621016 2790795637725577 2415912566701336116 n | 1

За словами Унаньян, впізнаваність більшої частини брендів несуттєво знизилась порівняно з довоєнними показниками. Це пояснюється тим, що у зв’язку з міграцією населення аудиторія опитування змінилася і потенційні покупці ще не знайомі з ринком Києва.

Зараз найкращий момент будувати свій бренд, інвестувати в нього. А найкращі інвестиції в бренд - темпи і якість будівництва, довіра покупців, - наголосила директорка порталу аналітики.

Вартість будівельно-монтажних робіт зростає

Від початку 2023 року вартість будівельно-монтажних робіт в Україні зросла на 35% на тлі дефіциту кадрів, що досяг 40% у деяких компаніях.

Про це заявив керуючий партнер групи компаній DIM Олександр Насіковський.

Читайте також: Запобігання помилкам та економія: як штучний інтелект допомагає у сфері нерухомості та будівництва

За його словами, сьогодні відчувається сильний брак монолітників, кранівників, малярів, електриків та інших висококваліфікованих кадрів.

Про те, чого чекати до кінця року, читайте в матеріалі.

"Інтерфакс-Україна"