Inditex скоротить викиди у морській логістиці на 80% разом з данським гігантом Maersk

Іспанська група Inditex, що володіє фешн-ритейлерами Zara, Massimo Dutti, Bershka та іншими, уклала партнерство з данським логістичним гігантом Maersk.

Компанії домовились про використання екологічних видів палива при морському транспортуванні вантажів, що надходять на адресу Inditex.

Це знизить викиди парникових газів на 80%, порівняно з іншими джерелами енергії. 

ECO Delivery Ocean Maersk

В рамках цієї програми викопне паливо замінюється максимально екологічними на сьогоднішній день альтернативами - метанолом або біодизелем останнього покоління. Ці види палива отримуються з виробничих відходів і є надзвичайно екологічними, порівняно з іншими.

Очікується, що ініціатива призведе до скорочення на понад 80% викидів парникових газів на кожен літр палива, що використовується. 

Maersk пропонує сертифіковані продукти за фіксованою ціною, а розрахунок фактичного обсягу викидів при цьому проводить спеціально запрошена зовнішня компанії.

У майбутньому партнери програми звільнятимуться від зборів, що стягуються на території ЄС з виробників, які залишають великий вуглецевий слід.

Читайте також: Британські фешн-ритейлери зазнають збитків через аномально теплу погоду

*Довідка. Inditex та Maersk мають амбітну мету - досягти нульового рівня викидів у всіх сегментах бізнесу до 2040 року. Фешн-група також розвиває мультимодальні перевезення і створює проєкти у сфері залізничного транспорту.

Trade Master