“Епіцентр” вперше взяв участь у міжнародній конференції Глобального договору ООН

Компанія “Епіцентр К” вперше взяла участь у міжнародній конференції Глобального договору ООН UNITING BUSINESS EUROPE.

Подія об’єднала представників бізнесу, урядових організацій та локальних мереж, що є членами Глобального договору. Мета -  спільно визначити можливості партнерства та співпраці, які можуть допомогти Європі пришвидшити виконання цілей сталого розвитку до 2030 року.

Підсумковою активністю стала панельна дискусія за участі українського ритейлера, яка була присвячена темі реагуванню бізнесу на кризи.

f8ebf5bb 11c67a801dca2485465ae5074e7559e9 | 1

Про що говорили представники “Епіцентру”?

Генеральна директорка Глобального Договору ООН в Україні Тетяна Сахарук зазначає, що повномасштабна війна в країні призвела до тяжких та довгострокових гуманітарних, економічних та екологічних наслідків. На її думку, поки розробляються багатосторонні рішення, стейкголдери мають діяти вже зараз.

Сьогодні ми живемо у світі, де ледь не щодня відбуваються кризи та катаклізми, а в нашому випадку ще й кровопролитна війна. Передбачити та попередити все важко. Але створений в компанії оперативний штаб та досвід ковідної кризи допоміг нам діяти злагодженіше. Важливим є особисте лідерство керівників та єдність команди, в якій превалює довіра й підтримка, - зазначила заступниця голови ТОВ "Епіцентр К" з реклами, маркетингу, корпоративних комунікацій та ЗМІ Ірина Шинкаренко.

Вона зауважила, що попри війну ритейлер ні на день не припиняв роботу. Були створені нові ланцюги поставок, логістика налагодилась і компанія почала будувати нові логістичні хаби.

Загалом "Епіцентр" втратив п’ять гіпермаркетів, але збудував два нові ТЦ у Києві та Львові площею понад 90 тис. кв. и.

Також Шинкаренко розповіла, як “Епіцентр” рятував власних співробітників з міст, де відбувалися бойові дії. Після вивезення працівників на безпечні території разом з родинами, їх працевлаштовували у інші ТЦ компанії. Релокувати зі збереженням робочого місця вдалося понад 500 працівників.

Говорили і про соціальні проєкти ритейлера для досягнення цілей сталого розвитку. Передусім це впровадження енергоощадних технологій - ритейлер почав встановлювати сонячні панелі на дахах своїх ТЦ і незабаром планує довести площу покриття панелями до 1 млн кв. м.

Читайте також: Опалювальний сезон 2023/2024: чого українські ритейлери очікують від прийдешньої зими

Пріоритетними завданнями для на шляху до досягнення Цілей сталого розвитку “Епіцентр” визначив: допомогу дітям, медикам та громадам.

*Довідка. Українська мережа гіпермаркетів приєдналася до Глобального договору ООН у квітні 2023 року. Компанія зобов’язалась дотримуватися Десяти принципів Глобального договору ООН.

All Retail