Виробник “Нашої Ряби” викупить частину своїх боргів за 85% від номіналу

Компанія-виробник популярної ТМ “Наша Ряба” "Миронівський хлібопродукт" (MHP SE) Юрія Косюка викупить майже третину власних євробондів із погашенням у травні 2024 року за 85% від номіналу.

Про це йдеться у повідомленні агрохолдингу на ірландській біржі Euronext.

Восени стало відомо, що МХП бере кредит на суму до 400 млн доларів, щоб рефінансувати євробонди із погашенням у наступному році на півмільярда доларів.

Тоді ж "Миронівський хлібопродукт" запропонував достроково продати облігації. 9 жовтня стало відомо, що власники бондів прийняли пропозицію на загальну номінальну суму 150,8 млн доларів, що дорівнює понад 30% непогашеного боргу.

До понеділка компанія приймала заявки за ціною 85% від номіналу, після 9 жовтня – за 75% від номіналу. Фінальні результати тендеру стануть відомі наприкінці жовтня, а останній день пропозиції - 26 число.

*Довідка

Раніше ми розповідали, що для взяття вищезазначеного кредиту компанія вже досягла принципової домовленості з кількома міжнародними фінансовими установами про отримання кредиту. Серед них, зокрема, Європейський банк реконструкції та розвитку, який надасть позику у чверть суми.

Читайте також: Власники Eva та Varus виграли суд за виробника “Ушастий нянь”

Нагадаємо, що “Миронівський хлібопродукт” є найбільшим виробником курятини в Україні та її експортером в ЄС. Компанії належать такі відомі бренди, як "Наша Ряба", "Легко", "Бащинський" та інші.

МХП