У Львові затримали 51-річну жінку, яка повідомляла про “мінування” ТРЦ Spartak

Національна поліція затримала 51-річну львів’янку, яка повідомила про псевдозамінування ТРЦ Spartak. За скоєне їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років.

У п’ятницю, 6 жовтня, близько десятої години ранку правоохоронці отримали повідомлення про замінування львівського торговельного центру.

На місці події працювали експерти-вибухотехніки, кінологи та співробітники інших підрозділів поліції Львівщини, а також патрульні поліцейські. Було евакуйовано 1800 відвідувачів та 600 працівників закладу. Вибухонебезпечних предметів правоохоронці не виявили, - йдеться у повідомленні прес-служби.

Оперативники встановили, що неправдиве повідомлення про замінування надала 51-річна львів’янка та затримали її в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

651fde6553d87575436238 | 1

За фактом правопорушення слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Читайте також: Загрожує до шести років в’язниці: у Києві затримали псевдомінера торговельних центрів

Наразі триває досудове розслідування, незабаром суд обере правопорушниці запобіжний захід.

Нацполіція