Carlsberg розірвала ліцензійні угоди з російською “Балтикою” у відповідь на “націоналізацію”

Данський пивоварний концерн Carlsberg Group розірвав ліцензійні угоди російської компанії "Балтика", які дозволяли їй виробляти, просувати та продавати продукцію, зокрема міжнародні та регіональні бренди.

Про це Carlsberg повідомляє у офіційній заяві. Рішення є відповіддю на указ путіна про “націоналізацію” “Балтики” та передачі її в управління “Росмайну”.

Нині не бачимо шляхів до переговорного вирішення питання виходу з росії. Ми відмовляємось укладати угоду на неприйнятних умовах, виправдовуючи незаконне поглинання нашого бізнесу в росії, – йдеться у заяві компанії.

Російська “дочка” корпорації зможе використати наявні запаси та матеріали до квітня 2024 року.

Carlsberg Group заявила, що вживатиме заходів, зокрема юридичних, для захисту своїх активів, співробітників та операцій, і наголосила, що зберігає за собою право власності на акції компанії, хоча тимчасове управління ними передається російській державі.

2 жовтня російська “Балтика” звернулася до місцевого суду із вимогою заборонити Carlsberg ініціювати процес розірвання ліцензійної угоди на її бренди.

*Довідка

Ще у березні 2022 року данська компанія анонсувала продаж свого російського бізнесу, оголосила про зупинку інвестиції в рф, припинила виробництво, продаж і рекламу бренду в країні-агресорці.

Читайте також: Leroy Merlin стала найбільшою іноземною компанією, що досі працює в рф – рейтинг

У червні 2023-го корпорація знайшла покупця на компанію “Балтика”, яка управляє вісьма заводами в рф, але вже 16 липня путін оголосив про передачу у “тимчасове управління” Росмайну двох іноземних активів харчової промисловості: "Пивоварна компанія "Балтика" та "Данон росія".

Carlsberg Group