Презентує віртуальний аватар: на екранах ТРЦ Gulliver покажуть фільм “Імерсивний Світ Тараса Шевченка”

На екранах столичного ТРЦ Gulliver відбудеться показ мультимедійного фільму, який презентує віртуальний аватар Тараса Шевченка, створений за допомогою штучного інтелекту.

Про це УРТЦ розповіли у прес-службі торговельного центру. Презентація запланована на 18:00 4 жовтня, а короткометражний інноваційний фільм, який розповідатиме про художні світи Кобзаря, покажуть о 18:48.

Мультимедійне шоу під назвою "Імерсивний Світ Тараса Шевченка" триватиме 7,5 хвилин і буде транслюватися на фасадних екранах комплексу.

Створена цифрова особистість зі штучним інтелектом не тільки повторює зовнішність і манери Шевченка, але й володіє величезною базою знань про його творчість, включаючи поезію, прозу, картини та інші твори. Крім того, аватар кобзаря розмовляє голосом Дмитра Стуса – сина відомого українського дисидента та поета Василя Стуса, який присвятив понад десять років свого життя збереженню багатої історичної спадщини України, – коментує  генеральний директор та засновник компанії RAVATAR Руслан Синицький.

Про проєкт

ШІ-аватара Шевченка представляє собою вдосконалене поєднання людиноподібного аватара, штучного інтелекту та цифрової особистості, доповнене передовою технологією Generative Pre-trained Transformer (GPT).

Завдяки Розмовному та Генеративному штучному інтелекту, аватар розуміє понад 50 мов, але спілкується виключно українською. Крім того, для ще більш імерсивного відчуття живого спілкування з кобзарем, ви можете отримувати від аватара не лише текстові відповіді, а й навіть голосові та відео.

Сьогодні єдиний шлях до того, аби українська культура стала популярною серед нашої молоді та світу – сучасні технології. Поєднання відеоформату з аватаром кобзаря та чатботом є не лише пропагуванням нашої культури, а ще й демонстрацією технологічних можливостей України, – додає генеральний директор Національного музею Тараса Шевченка Дмитро Стус.

Читайте також: У ТРЦ Gulliver стартувала виставка дитячих малюнків “Україна без домашнього насильства”

Проєкт, створений за підтримки Національного музею Тараса Шевченка, Центру Василя Стуса (Stus.center), та компанії, що спеціалізується на AI-технологіях, RAVATAR.