Франція страхуватиме воєнні ризики компаній, які готові інвестувати в Україну та її відбудову

Французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export страхуватиме від воєнних ризиків французькі компанії, які хочуть вливати свої інвестиції в Україну та брати участь у її відбудові не чекаючи закінчення війни.

Про двосторонній механізм страхування інвестицій від Франції повідомило Міністерство економіки України.

Також Франція продовжує переговори з партнерами щодо підтримки України та залучення інноваційних фінансових інструментів для її відновлення.

Ми вели чимало дискусій і перемовин щодо страхування Францією своїх компаній від воєнних ризиків і врешті маємо результат цієї кропіткої роботи. Французьке експортно-кредитне агентство почало надавати гарантії для компаній, які зацікавлені у відбудові України. Ми бачимо пожвавлення зацікавленості з боку французького комерційного сектору у роботі в Україні, тому це рішення – сигнал для французьких компаній про те, що можуть активніше виходити на український ринок, - каже Перша віцепрем’єр-міністерка – Міністерка економіки Юлія Свириденко.

Хто має право на страхування від Bpifrance Assurance Export?

Застрахуватися може будь-яка компанія, що працює згідно з французьким законодавством та здійснює довгострокові інвестиції за кордоном, або будь-яка кредитна установа, яка надає банківський кредит іноземному підрозділу.

Читайте також: Агентство Світового банку застрахувало M10 Lviv Industrial Park від воєнних ризиків

Страхування від Bpifrance Assurance Export захищає інвесторів та кредиторів від ризиків пошкодження майна або невиплат, не передачі, експропріації чи політичного насильства. Покриває воно до 95% активів або дебіторської заборгованості. 

Мінекономіки