Novus отримав від Ощадбанку кредит на 400 млн грн за програмою “5−7−9%”

Ощадбанк уклав кредитну угоду про надання 400 млн грн у рамках державної програми Доступні кредити 5−7−9% з торговельною мережею Novus.

Для ритейлера це вже друга така угода з початку повномасштабної війни. Перший кредит на суму 500 млн грн на термін в один рік Novus отримав у липні 2022 року.

Цільове призначення обох договорів — поповнення обігових коштів, зазначили в прес-службі Ощаду.

Ощадбанк першим серед усіх банків запропонував підприємствам торговельного ритейлу фінансову підтримку за програмою Доступні кредити 5−7−9% з початку повномасштабної війни. До того ж ми продовжуємо надавати найбільший ліміт фінансування з того, що може запропонувати ринок. Торговельні мережі, тим більше такі великі як Novus, — це вагомий інструмент забезпечення доступності продовольчих товарів споживачеві, тому їх фінансування є одним з наших пріоритетів під час війни, — розповів Юрій Каціон, заступник голови правління Ощадбанку, відповідальний за корпоративний бізнес.

*Довідка

Novus є найбільшим клієнтом Ощадбанка за програмою Доступні кредити 5−7−9%. Мережа входить до топ-10 продуктових ритейлерів України, її торгові площі становлять понад 160 тис. кв. м.

Читайте також: Кредитори Eldorado схвалили план реструктуризації боргу на понад 1 млрд грн

З початку широкомасштабної війни Ощадбанку уклав договори за програмою Доступні кредити 5−7−9% з чотирма торговельними мережами. Загальна сума склала понад 2 млрд грн.

НВ