Найбільший ТРЦ Коннектикута Connecticut Post Mall доповнять 750 квартирами

Остінська компанія Centennial Real Estate хоче представити свою останню пропозицію щодо торговельного центру Connecticut Post Mall на засіданні ради планування та зонування Мілфорда, у штаті Коннектикут.

Переобладнання старого ТРЦ, який є найбільшим у штаті, обговорюється вже багато років. Останньою спробою здійснити його реконцепцію буде пропозиція додати 750 одиниць житла.

Згідно з проєктом, введення в експлуатацію відбуватиметься у три етапи, в рамках кожного з яких буде додаватися 250 одиниць житла. Перший етап включатиме площу щонайменше 25 тис. квадратних футів, у ньому будуть квартири та багатофункціональні площі. Наступні дві черги можуть мати житлові одиниці або у власних будинках, або в будинках змішаного використання.

Представник місцевої влади охарактеризував пропозицію позитивно і зазначив, що вона має "більш інтегроване планування, тож люди, які житимуть у цих квартирах, скористаються перевагами місцевих зелених насаджень і використовуватимуть магазини".

Доля Connecticut Post Mall

Старий молл є одним з головних платників податків Мілфорда і його девелопер роками намагався додати житлові площі до торговельного центру. 

Одна з пропозицій у 2020 році передбачала створення 300 квартир, але переобладнання не дозволила місцева влада, стверджуючи, що цей простір повинен мати більше цілей, включаючи комерційні площі.

Читайте також: Відповідь на житлову кризу: у Массачусетсі неефективні ТРЦ перетворюють на змішані комплекси

Міста на кшталт Мілфорда часто надають перевагу саме комерційній забудові, оскільки за таку нерухомість сплачують чималі податки, що збільшує бюджети округів.

Тож ще одна пропозиція Centennial щодо переобладнання ТРЦ навіть не була винесена на голосування. Тоді девелопер подав до суду на місто, стверджуючи, що воно діяло "незаконно, свавільно та зловживало своїм розсудом".

The Real Deal