Компанія-власник IKEA може продати мережу ТЦ “Мега” у рф структурі Газпромбанку

Швецька компанія Ingka, що володіє меблевим ритейлером IKEA та 14 ТЦ "Мега" в рф, може продати свої торговельні центри структурі Газпромбанку. Вартість активів оцінюється у 2,85 млрд. доларів.

За словами обізнаних джерел, сторони вже досягли певних домовленостей щодо мережі ТЦ загальною площею 2,3 млн кв. м.

У Ingka Centres зазначили, що розглядають різні варіанти для своїх торговельних центрів "Мега" в рф, і наголосили, що це "комплексний процес, що вимагає часу".

Співрозмовники ЗМІ повідомили, що ймовірним покупцем залишків активів шведської компанії є структура Газпромбанку, але невідомо яка саме. Наприклад, у лютому минулого року "ДПБ Розвиток активів" викупило бізнес-центр "Бульварне кільце" у центрі Москви, "Газпромбанк-Інвест" належить ТЦ "Місто Косіно" та бізнес-центр Mezon Plaza в Санкт-Петербурзі.

*Довідка

Ingka і досі залишається найбільшим власником торгової нерухомості в країні-агресорці. Компанії належить 14 ТЦ "Мега" та магазини під брендом IKEA.

Після початку повномасштабної війни IKEA призупинила роботу магазинів в Україні та в рф, а потім продала дві російських фабрики лісопереробній компанії «Лузалес».

Читайте також: Власник Calvin Klein і Tommy Hilfiger повністю вийшов з ринку рф

За результатами 2022 року дохід Ingka Centres від здачі в оренду приміщень у ТЦ мережі “Мега” впав на 19% у річному обчисленні до 285 млн. доларів.

Forbes