Доходи “Auchan Україна” впали на понад 26% за підсумками 2022-го

Доходи “Auchan Україна” за підсумками 2022 року впали на 26,3%. Збитки ритейлера становлять понад 1,2 млрд грн.

Зазначається, що за результатами минулого року, дохід компанії “Auchan Україна” становить 10,737 млрд грн, з урахуванням трьох зачинених гіпермаркетів. Натомість у 2021 році цей показник сягав 14,573 млрд грн.

Збиток французької мережі за 2022 рік склали 1,236 млрд грн, тоді як у 2021 році прибуток ритейлера сягнув 296,7 млн грн.

За підсумками року, “Ашан” в Україні сплатив до держбюджету 994,5 млн грн податків та зборів, що на 14% нижче від показників 2021 року.

Пошкодження “Ашану” в Києві

Зранку 30 серпня у Дарницькому районі столиці внаслідок чергової ракетно-дронової атаки росіян було пошкоджено будівлю гіпермаркету “Ашан”.

На щастя, влучання дрону чи ракети не відбулося завдяки роботі сил ППО, але на дах магазину впали уламки. Про це повідомив тимчасовий виконувач обов’язків голови Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник.

Читайте також: НАЗК внесло PepsiCo та Mars до переліку міжнародних спонсорів війни

Пізніше у мережі "Ашан" підтвердили падіння уламків ракети на гіпермаркет на вулиці Здолбунівській і повідомили, що у зв'язку з цим об'єкт тимчасово припиняє роботу.

Оскільки гіпермаркет розташовано у ТРЦ Rive Gauche, весь торговельно-розважальний центр наразі припиняє свою роботу, у "Ашан" також розповіли, що відновлення "триватиме місяці і обійдеться в десятки мільйонів гривень".

НВ